• Binnen 1 à 2 werkdagen geleverd
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Marktleider in bamboestokken
  • 10.000m² op voorraad

Een bijenhotel maken van bamboestokken: zo doe je dat!

Zonder dat we het weten hebben bijen een groot aandeel in onze samenleving. We staan er ook niet altijd bij stil, maar laten we dat nu wel even doen. Bestuiving van bijen is namelijk noodzakelijk voor meer dan 75% van onze voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels maken het mogelijk dat wij van heerlijk vers fruit en groente kunnen genieten. Helaas wordt de bij net als veel andere diersoorten bedreigd. Van de 350 wilde bijensoorten neemt zeker de helft op dit moment in aantal af. Dit komt doordat wij als mensen de leefomgeving aantasten. Wij halen de bloemen weg en gebruiken giftige pesticides en onkruidbestrijding in de landbouw. Gelukkig kan jij hier (met wat vindingrijkheid) verandering in brengen. Maar hoe?

Wat is een bijenhotel?

Je eigen bijenhotel! Geen ervaring in de horeca en toch een hotel openen? Dat kan met een bijenhotel. Bijen nestelen zich meestal in nauwe gaatjes. Dit kan zijn in oud hout, holle plantenstengel, riet en bamboestokken. Wees niet bang voor een complete bijenzwermen in de tuin. De meeste bijensoorten leven namelijk solidair. De Solidaire bijen zijn altijd op zoek naar een plek om hun nestje te maken, maar dit is niet altijd even makkelijk. Jouw bijenhotel in combinatie met onze bamboestokken kunnen daar een verschil in maken. Om een eigen bijenhotel van bamboestokken te maken hoef je geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd.

Bijenhotel maken van bamboestokken

Zelf een bijenhotel van bamboestokken maken?

Het maken van een bijenhotel met bamboestokken is vrij makkelijk.
Wat heb je nodig?
• Bamboestokken;
• Harde houtsoorten, zoals eikenhout of hout van fruitbomen;
• Bevestigingsmateriaal, zoals spijker en schroeven.

De bamboestokken moet tussen de 3 en 20 centimeter diep zijn en de diameter mag variëren tussen 2 tot 12 millimeter. Bijen zijn natuurlijk ook maar kleine beestjes. De bamboestokken zijn de hotelkamers van jouw bijenhotel. Zorg dan ook dat een kant van de bamboestokken dicht is gemaakt door ze af te dichten met bijvoorbeeld klei. Vervolgens bind je de bamboestokken als een bundel aan elkaar vast met touw. Meet even op hoe groot je bundel van bamboe is en zaag planken op die maat. Heb je dit gedaan, dan kan je de planken als een soort kistje aan elkaar timmeren of schroeven. Dit zijn de muren van jouw bijenhotel. Leg hier de bundel van bamboestokken in en hang het bijenhotel op een droge beschutte plek. Gefeliciteerd, jij bent nu troste eigenaar van je eigen (bijen)hotel!

Laat je inspireren

Lees ze allemaal
Lees ze allemaal
http://Ruth%20Bamboestokken
Neem contact op voor service én specialistisch advies
Bel +31 (0) 85 782 3500 Vandaag zijn wij bereikbaar tot 17:00
Whatsapp +31 (0) 85 782 3500 Antwoord binnen 30 minuten

Bezoek onze showroom en/of haal gelijk je bestelling op

10.000 m² aan voorraad
Bamboestokken.com
Pottenveld 3
4043 AB, Opheusden
Route beschrijving
Openingstijden
Ma t/m vrijdag: 7:00 - 17:30 uur
Za: 7:00 - 12:00 uur
Storage
Nederland met pin
Nederland met pin