• Binnen 1 à 2 werkdagen geleverd
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Marktleider in bamboestokken
  • 10.000m² op voorraad
Bamboestokken

Over ons

en het verhaal achter bamboestokken.com

Ontdek de wereld van bamboe bij bamboestokken.com

Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij van bamboestokken.com trots op onze positie als de grootste importeur en leverancier van bamboe tuinproducten en bouwmaterialen voor consumenten in Nederland. Ons team, dat vanuit ons kantoor en magazijn werkt, zet zich elke dag vol passie in om onze visie werkelijkheid te maken. We gaan niet alleen voor het mooiste resultaat, maar vinden duurzaamheid en milieubewustzijn minstens zo belangrijk.

In het hart van onze organisatie – ons magazijn – bewaren en verwerken we met zorg de bamboe die we hebben uitgekozen. Zo zorgen we ervoor dat we altijd producten van topkwaliteit aan jou kunnen leveren.

Door de jaren heen, met inmiddels meer dan vier decennia aan ervaring, blijven we onszelf uitdagen om steeds weer nieuwe mogelijkheden met bamboe te ontdekken. Onze belofte aan jou: topkwaliteit, duurzaamheid en jouw tevredenheid staan bij ons altijd voorop. We hopen dat we nog lang de schoonheid en de voordelen van bamboe met je mogen delen.

Waarom Bamboe?

De voordelen zijn eindeloos

Behalve dat bamboe sterk en hernieuwbaar is, is het ook van nature bestand tegen ongedierte en heeft het weinig water nodig om te groeien. Dit samen met het vermogen om relatief grote hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer op te nemen, maakt bamboe een zeer milieuvriendelijk gewas.

01

Bamboe & groei

Bamboe is een bijzondere plant. Het is eigenlijk een soort gras dat heel snel kan groeien. Sommige bamboesoorten groeien wel tot 90 cm per dag! In een paar jaar tijd is bamboe volgroeid. Wat bamboe echt speciaal maakt, is hoe milieuvriendelijk het is. Het heeft heel weinig water nodig en groeit goed zonder pesticiden of kunstmest. Ook mooi: je kunt bamboe oogsten zonder de plant te schaden. Dit maakt bamboe een van de duurzaamste keuzes voor allerlei producten.

02

Bamboe & Pesticiden

Bamboe staat bekend als een plant die weinig zorg nodig heeft. Het is sterk en kan goed tegen ziektes en ongedierte. Daardoor hoef je geen pesticiden te gebruiken om de plant goed te laten groeien.

Een belangrijke reden waarom bamboe zo weinig onderhoud vraagt, is omdat het dichte bladeren heeft. Deze bladeren houden onkruid en andere planten die voeding willen, op afstand. Ook heeft bamboe een groot wortelstelsel. Dit stelsel haalt water en voedingsstoffen uit diepe lagen van de grond. Hierdoor heeft bamboe minder snel kunstmest nodig.

03

Bamboe & water

Bamboe is een bijzondere plant die bekend staat om zijn vermogen om goed te groeien, zelfs als er niet veel water beschikbaar is. Dit maakt bamboe heel geschikt voor plekken waar water schaars is. Bamboe kan zowel in droge als in natte omstandigheden goed overleven.

Een van de geheimen van bamboe is zijn diepe en uitgebreide wortelstelsel. Dit stelt de plant in staat om water en voedingsstoffen van diep uit de aarde te halen. Hierdoor kan bamboe ook in droge perioden goed blijven groeien. Daarnaast heeft bamboe een dicht bladerdak. Dit bladerdak zorgt voor schaduw op de grond eronder, waardoor er minder water verdampt. Zo draagt bamboe bij aan het besparen van water.

04

Bamboe & CO2

Bamboe is een bijzondere plant omdat hij heel snel groeit. Binnen een paar jaar is hij al volwassen. Dit snelle groeiproces maakt bamboe in staat om veel CO2, dat is koolstofdioxide, uit de lucht te halen. Deze CO2 gebruikt de plant dan om te groeien. Dat betekent meer bladeren, stengels en wortels.

Een onderzoek heeft laten zien dat een veld bamboe van één hectare in 20 jaar tijd wel 60 ton CO2 kan opnemen. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van een auto die elk jaar ongeveer 12.000 kilometer rijdt. Bamboe helpt dus echt om de hoeveelheid CO2 in de lucht te verminderen. Dit is belangrijk voor het beschermen van ons milieu.

Wat klanten over ons zeggen

  • Binnen 1 à 2 werkdagen geleverd Gratis verzending vanaf €999 of meer
  • Ruim 40 jaar ervaring Al vanaf 1982
  • Marktleider in bamboestokken Door onze directe inkoop in China
  • 10.000m² aan voorraad Snelle levering gegarandeerd

Laat je inspireren

Lees ze allemaal
http://Ruth%20Bamboestokken
Neem contact op voor service én specialistisch advies
Bel +31 (0) 85 782 3500 Vandaag zijn wij bereikbaar tot 17:00
Whatsapp +31 (0) 85 782 3500 Antwoord binnen 30 minuten

Bezoek onze showroom en/of haal gelijk je bestelling op

10.000 m² aan voorraad
Bamboestokken.com
Pottenveld 3
4043 AB, Opheusden
Route beschrijving
Openingstijden
Ma t/m vrijdag: 7:00 - 17:30 uur
Za: 7:00 - 12:00 uur
Storage
Nederland met pin
Nederland met pin